Мароко чества 17-та годишнина от заемането на трона от Негово Величество Крал Мохамед VI


На 30 юли 2016 година Кралство Мароко чества 17-та годишнина от заемането на трона от Негово Величество Крал Мохамед VI. По покана Нейно Превъзходителство, г-жа Латифа Архабаш, Посланик на Кралство Мароко в България, на събитието присъстваха представители на Фондация „Созопол“.

Г-н Митя Димитров, експерт към международната неправителствена организация, поздрави посланик Архабаш и нейния съпруг по повод 17-та годишнина от възкачването на престола на Негово величество Крал Мохамед VI. Той поднесе цветя на Нейно Превъзходителство и изказа благодарност от името на Фондацията за дългогодишното конструктивно партньорство.

Нейно Превъзходителство, г-жа Латифа Архабаш, съпругът й и г-н Митя Димитров

Г-жа Архабаш приветства гостите, като изтъкна отличните марокано-български отношения и стремежа на двете страни да продължат да си сътрудничат успешно и в бъдеще. Тя пожела на България просперитет, устойчиво развитие и щастливо бъдеще.

По време на събитието г-н Димитров имаше възможността да се срещне с част от гостите, сред които бизнесмени, депутати, министри, хора на изкуството, журналисти. Той обсъди с тях възможности за бъдещо съвместно сътрудничество в областта на устойчивото развитие, опазването на природното и културното наследство, съхраняването на културната идентичност и културното многообразие.

По време на приема г-н Димитров се срещна и с редица представители на организации и институции, с които Фондация „Созопол“ работи в конструктивно и ползотворно сътрудничество от дълги години. Сред тях бе г-н Светослав Глосов, Председател на Камарата на строителите в България. Двамата обсъдиха постигнатите съвместни резултати до момента, тяхната устойчивост във времето, както и възможности за продължаване и затвърждаване на изграденото конструктивно партньорство между двете организации.

Г-н Глосов, Нейно Превъзходителство, г-жа Латифа Архабаш и г-н Димитров