Г-жа Ирина Бокова прие членове на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКО


На 7 март 2014 г. представители на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКО бяха приети от Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова. Срещата се проведе в кабинета на г-жа Бокова, в Централата на Организацията в Париж, където беше обсъдено сътрудничеството на ЮНЕСКО с неправителствени организации от цял свят.

От страна на Комитета за връзка участие взеха г-н Патрик Гало, Председател на Комитета за връзка и на Международната конференция на НПО, г-жа Петя Зеленски, представител на Фондация „Созопол” в Комитета, и други представители на неправителствени организации, членове на десетчленния Комитет.

Г-жа Ирина Бокова и представителите на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКОГ-жа Ирина Бокова и представителите на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКО

Г-н Гало запозна г-жа Бокова с работата, извършена от Комитета за връзка от началото на мандата на настоящия му състав – всички проведени събития, чествания на международни дни и работни срещи. Той представи пред Генералния директор бъдещите проекти, върху които Комитета работи. Голямо внимание беше отделено на двата предстоящи международни форума през 2014 г. в Созопол, България, на който домакин е Фондация „Созопол”, и в Кот д’Ивоар.

Г-н Патрик Гало, Председател на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКО
и г-жа Ирина Бокова, Генерален директор на ЮНЕСКО
Г-н Патрик Гало, Председател на Комитета за връзка НПО-ЮНЕСКО
и г-жа Ирина Бокова, Генерален директор на ЮНЕСКО

Г-н Патрик Гало увери г-жа Бокова, че неправителствените организации могат много да подпомогнат работата на ЮНЕСКО. Той заяви, че Комитета за връзка, в сътрудничество с неправителствени организации, има капацитет за провеждане на мащабни събития.

От своя страна г-жа Бокова изрази задоволството си от сътрудничеството между неправителствени организации и Секретариата на ЮНЕСКО, което определи като динамично. Тя заяви, че ЮНЕСКО разчита много на работата и помощта на гражданското общество и Комитета за връзка като подчерта, че Организацията има нужда от тях за да може апелите и посланията й да достигат до всички.