Премиера на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа“ на съставителите и редактори Симеон Дянков и Андерс Аслунд


По покана от г-н Симеон Дянков, Председателят на Фондация „Созопол” Кирил Арнаутски присъства на премиерата на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа“. Книгата бе представена в Национален археологически музей, град София с участието на Симеон Дянков – бивш заместник министър-председател и министър на финансите в първото правителство на ГЕРБ и на Иван Миклош – вицепремиер и министър на икономиката и финансите в няколко правителства на Словакия.

На премиерата присъства президентът на Република България Росен Плевнелиев, вицепремиер и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и други министри, дипломати, журналисти, икономисти и бизнесмени.

Представената книга е първото по рода си обобщено изследване на икономическия преход в страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз след падането на Берлинската Стена. Текстовете за промените в различните държави са представени от водещи политици – участници в събитията.
Г-н Арнаутски и г-н Дянков проведоха непринуден разговор, в който двамата отново изразиха и подчертаха своята готовност и желание да съдействат за осигуряване на условия представителите на държавната и местната власт, неправителствения и гражданския сектор да работят за опазването на българското природно и културно-историческо наследство и популяризирането и утвърждаването на България като световна туристическа дестинация.

Г-н Симеон Дянков, г-н Кирил Арнаутски и г-ца Невена Арнаутска Г-н Симеон Дянков, г-н Кирил Арнаутски и г-ца Невена Арнаутска