Тържествен военен ритуал


На 24 юни 2014 г. представител на Фондация „Созопол” взе участие в тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военноморска база – ВМС”, който се състоя в пункт за базиране Бургас. Досегашният командир на базата контраадмирал Митко Петев предаде длъжността на новия командир – комодор Мален Чубенков.

Официални гости на събитието бяха командирът на ВМС – вицеадмирал Румен Николов, кметовете на градовете Несебър, Черноморец и село Атия, изпълнителният директор на пристанище Бургас Аргир Бояджиев, директорите на Областната дирекция на полицията – Бургас и „Пожарна Безопасност и защита на населението”, командири на военни формирования от пунктовете за базиране Бургас и Варна, както и приятели на военноморска база – ВМС.

Благодарност към личния състав за труда и отдадеността в работата за утвърждаване на новото формирование военноморска база – ВМС изказа контраадмирал Митко Петев в словото си при предаване на командването. В отговор новоназначеният командир Мален Чубенков обеща, че ще пази и развива утвърдените традиции на военноморската база.

В края на тържеството беше направена снимка с част от официалните гости, присъствали на церемонията.