Изложба на детски творби „Да бъде светлина”


На 6 декември – Никулден, в зала 3.3 „Чудесата на България” на Националния дворец на културата беше открита изложба, включваща около 70 от най-добрите детски творби от експозициите „Да бъде светлина” и „Символите на българското килимарство – символи на вяра, красота и хармония”. Изложбата беше открита от г-жа Татяна Костадинова, Председател на Сдружение „Духовно огледало”.

Поздравления към младите творци бяха поднесени от г-жа Маргарита Попова, Вицепрезидент на Република България. Г-жа Попова изказа специална благодарност към г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фоднация „Созопол”, за осъществяването на изложбата.

Творбите са изработени от деца от Арт-център „Видима”, гр. Севлиево, Ателие „Духовно огледало” към читалище „Любен Каравелов”, с. Куртово Конаре и Школа по килимарство „Духовно огледало” към ОУ „Петър Парчевич”, гр. Чипровци.

Зала 3.3 „Чудесата на България” на Националния дворец на културата,
където са представени творбите

Откриването продължи с културна програма, включваща изпълнение на песни и танци на деца от детска градина „Брезичка” в град София.

В залата бяха направени снимки, които запечатаха усмихнатите лица на организаторите, творците и гостите.

От ляво на дясно: г-жа Татяна Костадинова, Председател на Сдружение „Духовно огледало”, г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фондация „Созопол” и г-жа Маргарита Попова, Вицепрезидент на Република България

Официалните гости, организаторите и авторите на творбите в обща снимка

Изложбата е отворена за посетители до 18 декември 2013 г., а входът е свободен. Организатори на изложбата са Сдружение „Духовно огледало” и Фондация „Созопол”, в партньорство с Национален дворец на културата и Ес Медиа Тийм.