Прием в чест на Националния ден на Норвегия


По покана на норвежкия посланик на 12 май 2016 година Председателят на Фондация „Созопол“, Кирил Арнаутски, присъства на приема в чест на Националния ден на Кралство Норвегия. На събитието присъстваха редица посланици и дипломати. Сред гостите бяха и доказали се учени и експерти в своята област, изградили конструктивни партньорски взаимоотношения с посолството на Кралство Норвегия в Република България.

В знак на уважение и признателност г-н Кирил Арнаутски поднесе букет цветя на Нейно превъзходителство г-жа Гюру Катарина Хелвик Викьор, Посланик на Кралство Норвегия в България. Двамата проведоха непринуден разговор, изказвайки взаимна благодарност за добрата съвместна дейност в областта на културата, туризма и опазването на природното, материалното и нематериалното културно наследство.

Нейно превъзходителство Гюру Катарина Хелвик Викьор и г-н Кирил Арнаутски Нейно превъзходителство Гюру Катарина Хелвик Викьор и г-н Кирил Арнаутски Нейно превъзходителство Гюру Катарина Хелвик Викьор и г-н Кирил Арнаутски

Събитието бе открито от Нейно превъзходителство г-жа Гюру Катарина Хелвик Викьор. В своята реч, тя подчерта значението на изграденото партньорство между Кралство Норвегия и Република България, като изтъкна необходимостта от поддържането и развитието на активното сътрудничество. В допълнение, Посланикът на Кралство Норвегия изтъкна отличните отношения между двете страни и големите възможности, които съществуват пред двете държави.

По време на събитието г-н Арнаутски се срещна и разговаря с част от гостите на приема. Председателят на Фондация „Созопол“ обмени идеи, опит и практики с доказали се специалисти в различни сфери на дейност.