Честване Деня на Българската просвета и култура и на Славянската писменост


По покана на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, на 24 май Председателят на Фондация „Созопол“, г-н Кирил Арнаутски, присъства на Честването на Деня на Българската просвета и култура и на Славянската писменост. Тържеството/събитието се проведе в Национален исторически музей.

В началото бяха изпълнени химнът на Република България и химнът на Славянската писменост. Честването продължи със слово на Президента, г-н Росен Плевнелиев. В него Държавният глава изтъкна огромното значение на този така важен празник за Родината ни. В допълнение, той подчерта, че това е ден, в който трябва да се гордеем, че сме българи.

След официалната част г-н Арнаутски разговаря и запозна г-н Плевнелиев с активната международна дейност на Фондация „Созопол“. Председателят на Фондацията представи накратко настоящите и бъдещи инициативи на международната неправителствена организация.

Г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България и г-н Кирил Арнаутски Г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България и г-н Кирил Арнаутски

По време на приема г-н Арнаутски проведе непринудени разговори и с други гости на тържеството. Сред тях бяха г-н Петър Стоянов, Президент на Република България в периода 1997 – 2002 години. Г-н Арнаутски запознз г-н Стоянов с активната дейност на Фондация „Созопол“ на национално и международно ниво.

Г-н Стоянов и г-н Кирил АрнаутскиГ-н Стоянов и г-н Кирил Арнаутски

Изключително ползотворна беше срещата и разговорът между Кирил Арнаутски и Негово превъзходителство, г-н Юрий Исаков, Посланик на Руска федерация в Република България. Г-н Арнаутски запозна Посланика с активната международна дейност на Фондация „Созопол“ и добрите й контакти със сродни организации от Москва и Санкт Петербург.

Негово превъзходителство г-н Исаков – 
посланник на Руска федерация в Република 
България и г-н Кирил АрнаутскиНегово превъзходителство г-н Исаков –
посланник на Руска федерация в Република
България и г-н Кирил Арнаутски