Открит урок по родолюбие


На 17.02.2017 г. по инициатива на вестник „Стандарт“ и Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ се проведе Открит урок по родолюбие за Васил Левски, съпътстван с изложба, „Посветен на Отечеството“, представяща документи и лични вещи, свързани с живота, делото и заветите на Апостола на свободата. Събитието е част от честванията по случай 180-ата годишнина от рождението на Апостола.

Гости на изложбата бяха проф. Огнян Герджиков, Министър-председател на Република България, г-н Рашко Младенов, Министър на културата, проф. д.ф.н Боряна Христова, Заместник-министър на културата, проф. д.и.н Виолета Нешева, Главен научен консултант на Фондация „Созопол“.Те бяха посрещнати от малките гвардейци от клубовете „Млади възрожденци“ в страната, които бяха облечени в униформите на Първа и Втора българска легия.

В откриването на изложбата и в Открития урок по родолюбие се включиха близо 100 деца от столични училища. Пред децата д-р Руслан Иванов от отдел „Български исторически архив“ на Националната библиотека разказа историята на Апостола.


Проф. д.и.н. Виолета Нешева
и част от гостите
Част от децата,
участници в събитието