Публична дискусия на тема “Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС”


На 16 март 2017 г. г-н Кирил Арнаутски – Председател на Фондация „Созопол” взе участие в публична дискусия на тема “Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС”. Дискусията се проведе в зала “Средец”, хотел Балкан (Шератон), по иниациатива на ПанЕвропа България, Представителство на Европейската комисия в България и Дипломатически институт към МВнР.


Откриване на дискусията Г-н Кирил Арнаутски и
част от участниците

Гост на дискусията беше проф. Огнян Гержиков министър-председател на Република България , в рамките на дискусията „Бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС“, премиерът представи гледната точка на България за Бялата книга, която беше обявена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на 1 март 2017 г. Документът включва пет от възможните сценарии за бъдещето на Европа, които ще бъдат подложени на дебат във всяка държава-членка на ЕС.

След изказването на министър-председателя, дискусията продъжи с гост-лекторите: г-жа Деница Златева, заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018, г-н Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, проф. Ингрид Шикова, преподавател по политики на ЕС в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, г-н Илия Лингорски, президент на Европейски институт за стратегии и анализи, и г-н Стефан Радов, студент по „Европеистика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.


Г-жа Меглена Кунева, проф. Огнян Герджиков,
г-жа Гергана Паси и г-жа Деница Златева
Г-жа Деница Златева и
г-н Кирил Арнаутски