Г-н Росен Плевнелиев връчи орден „Стара планина” на г-жа Ирина Бокова


На 31 март 2014 г., в Гербовата зала на Президентството в София, г-н Росен Плевнелиев – Президент на Република България връчи на г-жа Ирина Бокова – Генерален Директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) орден „Стара планина” с лента. Отличието беше връчено на г-жа Бокова за изключително големите й заслуги към България, за развитието на политическите и културните контакти на най-високо равнище, за нейния принос за укрепване на мира и сигурността в световен мащаб чрез задълбочаване на сътрудничество между нациите в областта на образованието, науката и културата.

Г-н Росен Плевнелиев награждава г-жа Ирина Бокова с орден „Стара планина” Г-н Росен Плевнелиев награждава г-жа Ирина Бокова с орден „Стара планина”
Г-н Росен Плевнелиев и г-жа Ирина Бокова
Г-н Росен Плевнелиев и г-жа Ирина Бокова

На церемонията по награждаването на г-жа Бокова присъства г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фондация „Созопол”, която е единствената българска неправителствена организация в официално партньорство с ЮНЕСКО. На събитието присъстваха официални представители на Народното събрание и Правителството на Република България, видни културни дейци и интелектуалци.

Сред официалните гости на церемонията беше г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фондация „Созопол” Сред официалните гости на церемонията беше г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фондация „Созопол”
Сред официалните гости на церемонията беше г-н Кирил Арнаутски,
Председател на Фондация „Созопол”

Г-жа Бокова благодари на всички институции, които издигнаха нейната кандидатура и работиха за избирането й за генерален директор на ЮНЕСКО два пъти. Тя изтъкна, че България има още много културни паметници, които да бъдат включени в списъка на ЮНЕСКО.

Г-жа Ирина Бокова изказва своята благодарностГ-жа Ирина Бокова изказва своята благодарност