Фондация „Созопол“ – участие в XIV-ти международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в град Созопол, чрез архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“


1

От 5 до 15 юли в град Созопол се провежда XIV-тото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“.

2 3

Организатор на фестивала е Сдружение „Музите“ в партньорство с Посолството на Република Куба в Република България. Фестивалът се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България – г-жа Илияна Йотова.

4
Г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България

Фондация „Созопол“ предостави на организаторите на фестивала за ползване част от Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“.

5
Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“

На територията на комплекса в консервираната и реставрирана зала /датирана от V-VI век/ с уникална акустика ще се проведе събитие от Програмата на Фестивала.

6
Консервираната и реставрирана зала /датирана от V-VI век/ в Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“

Световно известният български Хор „Планинарска песен“ ще изнесе концерт на 12 юли – петък, от 17:00 часа.

Сдружение „Музите“, организатор на Международния фестивал е създадено с цели: откриване и развитие на талантливи деца и младежи в областта на изкуството и културата, фолклора и занаятите, осъществяване на проекти свързани с културата на национално и международно ниво.

По молба на Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан – Посланик на Република Куба, Фондация „Созопол“ изготви дизайн и предостави рекламни банери за Фестивала.

7 8

Банерите ще бъдат поставени на видно място по време на Фестивала, като ще популяризират партньорството и ангажираността на двете институции свързани с прекрасния Младежки фестивал на изкуствата „Музите“.