Тържествено честване на 140 години от създаването на Военноморските сили на Република България


На 2 август 2019 година, Фондация „Созопол“ получи покана от Контраадмирал Кирил Михайлов, Командир на Военноморските сили, за участие в тържественото честване на 140 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

2

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МАТРОСИ, СТАРШИНИ, ОФИЦЕРИ И АДМИРАЛИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПРИЯТЕЛИ!

3
Контраадмирал Кирил Михайлов, Командир на Военноморските сили,
прие българското знаме от Вицеадмирал Митко Петев

Дългогодишното сътрудничество между военноморските сили и Фондация „Созопол“ е пример как партньорството между държавна институция и представител на неправителствения сектор може да допринесе и допринася за добрия имидж на Република България в Европейски и Световен мащаб.

4
Контраадмирал Митко Петев, г-н Кирил Арнаутски,
Вицеадмирал Георгиос Якумакис и Комодор Мален Чубенков

В създадения Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“, град Созопол, има обособен кът на моряка с помощта на военноморските сили.

5 6
Кът на моряка в Архитектурно-исторически комплекс „Южна крепостна стена и кула“

Прекрасният юбилей на Военноморските сили е съпътстван от един по-малък юбилей, но показателен за доброто партньорство и постоянство. На 8 август се навършват 15 години от церемонията по даване на име на кораб танкер-бункеровчик „Акин”. При специален ритуал през 2004 година, г-ца Невена Арнаутска – Член на Управителен съвет на Фондация „Созопол“, стана кръстница на кораба „Акин“.

7
Кръстницата на кораба „Акин“ – г-ца Невена Арнаутска

Екипажът на кораб „Акин“ и г-ца Арнаутска са в приятелски отношения. При честването на десетата годишнина от кръщаването на кораба, тя връчи подаръци на екипажа, като получи специален плакет от командването на кораба.

8
Г-ца Невена Арнаутска с командирите на кораба „Акин“