Съветът за Световен Туризъм и Пътуване (WTTC) с нова инициатива


Програма “Туризъм за утре” към WTTC инициира кампания за представителност и видимост на наградените участници през последните петнадесет години – проекти, носители на устойчивост и правилни политики за развитие на туристическата индустрия.

Фондация “Созопол” бе финалист за престижната награда на “Туризъм за утре” в категория “Дестинация” за 2015 година. Чрез партньорството на Фондацията с местната власт, и всички заинтересовани от целевите групи, благодарение на активната намеса на WTTC, град Созопол беше позициониран като водеща световна туристическа дестинация.

Благодарение на достойно спечелената международна награда, на регионално ниво бяха предприети много нови инициативи, които допринесоха за популяризиране дейността на WTTC, следствие на което имащата потенциал международна туристическа дестинация се разви много бързо с положителен ефект към всички целеви групи. Резултати от общото удовлетворение са:
– Получени запитвания за съвместна дейност от признати специалисти в международен мащаб;
– Повишен рейтинг на Созопол като международна туристическа дестинация;
– Получени благодарности от най-високо международно ниво до ръководството на Фондация “Созопол” и местната власт;
– Нивото на обслужване, както и ценовото изражение на услугите бяха повишени без това де се отрази на резервациите, напротив резервациите и посещенията се повишиха с пъти!

Националният резерват “Античния град Аполония”, гр. Созопол, България се посещава от туристи от цял свят. Той вече служи за пример за постигане на високо ниво на обслужване и достъпност за всички, в това число и за хора с увреждания. След 2015 година, град Созопол участва и печели други международни награди, касаещи развитието на туристическата индустрия. Уеб-сайтовете на Фондация “Созопол”, община Созопол и местни туристически агенции се посещават от хиляди хора по целия свят, които получават морална, коректна и подробна информация за развитието на град Созопол, като световна туристическа дестинация.