Честване празника на трона на кралство Мароко – 19 години от възкачване на крал Мохамед VI


На 30 юли 2018 година в Посолството на Кралство Мароко в Република България бе тържествено отбелязан Празника на трона на Кралство Мароко – 19 години от възкачването на Крал Мохамед VI.

На тържеството официално беше поканена Фондация „Созопол” – неправителствена организация с активна международна дейност в световен мащаб.

Чрез изпълнение на част от дейностите си Фондация „Созопол” е ангажирана със затвърждаване и развитие на добрите двустранни отношения между неправителствения сектор в двете държави.

По време на срещата с Нейно Превъзходителство Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко, г-н Кирил Арнаутски, Председател на Фондация „Созопол”, проф. Чавдар Попов, Председател на Българо-мароканска асоциация и д-р Шафик Субай, Главен секретар на Българо-мароканска асоциация, предоставиха информационни материали, касаещи съвместно разработвания проект: „Созопол и Ессауира – широко отворени врати между две цивилизации”.

Българо-мароканската асоциация и Фондация „Созопол” работят от няколко години за реализирането на тази проектна инициатива. Предстои среща в град Ессауира, Кралство Мароко, с ръководството на Асоциация „Ессауира – Могадор”, представители на неправителствения сектор, на която среща ще се обсъдят двустранните отношения и подписване на Меморандум за сътрудничество. Местните власти също са ангажирани, като оказват нужната подкрепа.